pondelok 11. januára 2016

Hydroterapie, Bowenova masáž, cvičenie....

Po kratšej odmlke z dôvodu fyzického vyčerpania a začínajucej choroby, vám opäť prinášam informácie o našich malých pokrokoch v liečbe. Každý deň nožičky masírujeme a cvičíme, hoci to už malej pacientke občas viditeľne vadí, že s ňou toľko manipulujeme, ale inak to skrátka nejde. Cvičiť sa musí každý deň! 
Daľšie hydroterapie ukázali, že ľavá nožička sa vo vode vie časom rozhýbať a spraviť krok hoci na súši to zatiaľ nefunguje. Verím, že časom to pôjde aj na súši. Keďže Elinka stále nechodí na zadných labkách, vonku chodíme v závese. Čo to znamená? Na zadné nohy pripevním postroj, ktorý držím v ruke a v druhej ruke držím vôdzku, ktorou usmerňujem rýchlosť alebo smer cesty. Zadné nožičky pritom iba šúchame o zem / preto má na nich mierne odreniny, ktoré liečime prípravkom s aloe vera / po ultra krátkom venčení / cik a kak / ideme domov. Zabudla som spomenúť, že v tejto zime a v tomto zdravotnom stave, je možné chodiť vonku jedine v kabátiku, ktorý je jej momentálne kedže nemá takmer žiadnu srsť na tele, obrovský a vyvlieka sa jej cez prednú labku, preto som objednala na mieru robenú, ručne šitú nepremokavú vestičku, podšitú hrejivým flísom a na mieru pletený svetrík do mrazivého počasia. Elinka je momentálne taký môj malý hrbáčik, z dôvodu pohybových problémov, kompenzácie pohybu, nakláňania sa do strany sa jej spravil hrb na jednej strane. Ten jej však trochu zároveň sťažuje prípadnú chôdzu a kedže sa telo snaží vybalansovať každý pohyb tak ako vie, hrb je výraznejší. A teraz dobré správy! Keď ju postavím na nožičky vydrží chvíľu stáť!! Pokračujeme v liečbe a oslovili sme doporučenú terapeutku pre Dornovu metódu, ktorá bola tak ochotná, že nás doma navštívila. Najskôr si prezrela Elinkine snímky z MR-ka a citujem: "Operovali ju práve v hodine dvanástej!" Urobila vstupné vyšetrenie, zároveň poskytla Bowenovu masáž na uvoľnenie stuhnutých svalov. Poskytla mi cenné rady ako ďalej každodenne cvičiť, povzbudila ma, že aj malé napredovanie je pokrok. Povedala mi, že Eli už síce tancovať nebude ale na tom, aby opäť chodila v rámci svojich možností spolu zapracujeme. Teda plánujeme aj naďalej bowenove masáže, dornovu metódu. Ďakujem ešte raz a znovu všetkým čo nám pomáhajú!
Novinka! V čase dokončovania tohto príspevku spravila malý krok ľavou zadnou nožičkou!!! 

denne cvičíme s nožičkami / jedno z pohodovejších cvičení / 

                                                           tu je môj milý malý hrbáčik

ďakujem Dianke Harsányiovej za zapožičanie ohrádky

nožičky v závese z neoprénu

takto pekne stojím v obrovskom kabáte

a kým mi operú trošku pocikaný pelech spím v dočasnom

4 komentáre:

  1. Tak to jsou dobre zpravy!!! Verim, ze kdyz takhle hezky vytrvate, tak se najednou pokrok dostavi!!! Jako vzdy, moc vam obema fandim!!!! Elinka ma stesti, ze je u Tebe Zenka! V tom kabatku, jak uz se hezky udrzi, to je nadhera!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zenko, to je úžasné, jak bojujete. Mám slzy v očích, ale věřím, že to zvládnete a že Elinka zase bude chodit po svých. Držíme s mýma "holčičkama" všechny palce a tlapičky !!!! Moc na vás myslíme !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak jak napsala p. Montik, Elinka má obrovitááánské štěstí, že je Vaše. A výborné zprávy, že už chvilku ustojí. Držte se, obě !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem Vám dievčatá :) za pomoc aj povzbudenie!

    OdpovedaťOdstrániť

Celkový počet zobrazení stránky